duminică, martie 26Asociația Centrul Cultural Corbu
previous arrow
next arrow
Slider

Ziua Naţională a României 2017

Care este cel mai important lucru pe care l-am făcut în ultima sută de ani?
Am rămas împreună!

ÎMPREUNĂ reprezintă puterea noastră ca popor de a rezista şi de a ne scrie istoria, şi, mai ales, ne reprezintă pe fiecare dintre noi, noi toţi, în ultima sută de ani.

Femei şi bărbaţi. Eroi sau cei care cinstesc eroii. Bogaţi şi săraci. Profesori sau cei care construiesc cu mâinile lor. Doctori sau ţărani. Cei care au ales să plece şi cei care au ales să rămână. Diferiti. Optimişti sau sceptici. ÎMPREUNĂ.

Cine sunt cei care au facut Unirea?

Sunt cei care au visat. Care au sperat. Care s-au luptat. Sunt cei care au trăit şi au murit pentru asta. Care au rezistat când rezistenţa era tot ce mai aveau. Care au zis ca albul e alb şi negrul e negru atunci când să facă altfel ar fi însemnat să renunţe la tot. Sunt cei care au crezut când era o nebunie să crezi. Sunt cei care nu au uitat şi care au zis mai departe. Sunt cei care au învăţat, cei care au construit, care au umplut stadioane, săli de spectacole şi piete publice. Sunt cei împreună cu care am făcut haz de necaz, foamea şi frigul. 

Sunt cei care ne zâmbesc de departe, pe care îi vedem o data pe an dar îi simţim aproape în fiecare zi. Sunt cei care se trezesc în fiecare dimineaţă să meargă la muncă sau la şcoală, aproape sau departe. Care duc mai departe tradiţia şi care aduc mai aproape viitorul prin tehnologie. Sunt cei care aleg să se întoarcă acasă pentru ca simt că se poate. Sunt cei care nu mai sunt… şi cei care vor fi.

Cei care au făcut unirea…suntem noi. Noi toţi. Fiecare. Împreună.
Pentru că unirea nu se aniversează. Unirea se demonstrează.

Cine suntem noi?

Suntem cei care facem să se ştie. Suntem România. Suntem cei care simţim, nu cei care citesc discursuri. Suntem cei simpli din sate şi oraşe, nu cei de la televizor. Suntem cei care punem o floare, nu cei care sădesc controverse. Suntem cei care iubim pământul, nu terenurile. Suntem cei care purtăm drapelul. Suntem români!

Împreună facem unirea în fiecare zi. De 100 de ani. Şi e numai începutul.

La mulţi ani, România. La mulţi ani împreună!

Multumim companiei  Black Sea Oil&Gas SRL pentru sustinerea acordata in realizarea acestui eveniment!

ROMÂNIA PENTRU TINERI