miercuri, septembrie 27Asociația Centrul Cultural Corbu
previous arrow
next arrow
Slider

Ziua Eroilor

Ziua Eroilor este o zi importanta in viata fiecarei comunitati. Comemorarea eroilor cazuti pe campul de lupta se organizeaza an de an, prin manifestari desfasurate la Monumentul Eroilor si la cimitirele eroilor din cadrul Bisericii Ortodoxe. In comuna Corbu, participantii vor cinsti memoria eroilor cazuti in Primul Razboi Mondial, in Al Doilea Razboi Mondial, dar si a Eroului Slt.(pm) Adrian Postelnicu, cetatean de onoare al comunei, cazut pe campul de lupta in teatrele de operatii din Afganistan.

 

Astăzi, 17 mai 2018, de ziua Înălțării Domnului, Centrul Cultural Corbu și-a cinstit eroii căzuti pentru țară. Ceremonia, solemnă și înălțătoare, a impresionat publicul, de la copii până la urmașii eroilor, ajunși la vârsta înțelepciunii. Din piepturile tinerilor voluntari au răsunat numele eroilor, cărora le suntem datori cu veșnica noastră recunoștință. Poeziile și cântecele închinate făuritorilor de țară au făcut să curgă atât aplauze, cât și lacrimi.

Alături de reprezentanți ai instituțiilor partenere – Muzeul Național de Istorie și Arheologie Constanța, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, Asociația Națională “Cultul Eroilor”, Primăria Comunei Corbu, Școala Gimnazială “Gheorghe Lazăr” Corbu, Parohia Corbu, Asociația pentru Dezvoltare Comunitară Corbu, alături de copii, cadre didactice, părinți și bunici, am retrăit momentele grele ale luptelor duse pentru întregirea și independența României.

Cu pioșenie și recunoștință, delegații de tineri au depus coroane de flori la toate monumentele comemorative și mormintele de război din comuna noastră.

Cu conștiința faptului că suntem datori să nu uităm nicicând jertfa bravilor înaintași, rămânem în continuare de veghe, pentru ca lumina sfântă a sacrificiului pentru țară să nu piară nicicând.

Mulțumim partenerilor, colaboratorilor, copiilor și tinerilor care împărtășesc adevaratele valori naționale.

Mulțumim companiei OMV Petrom, care sprijină activitatea culturală din comunitatea noastră.