Beyond21
Concentric
Educatie pentru viata
Step Up Generation
Go Smart
Lupta pentru tine
previous arrow
next arrow

ROBOTICA

Cercul de Electronica Aplicata “ROBOTICA” – se adreseaza tinerilor cu varsta de peste 12 ani, pasionati de electronica, programare si robotica. Activitatile vor fi coordonate de dl. Ing. Cojocaru Ion, pasionat de robotică, specialist în IT şi comunicaţii, care va prezenta principalele caracteristici Arduino, modul de lucru, noţiunile ce vor fi aprofundate, aplicaţiile practice în robotică. Participarea este gratuita.

In cadrul Cercului de electronica aplicata “Robotica”, fiecare elev va avea la dispozitie un Kit Arduino pentru incepatori, care contine led-uri, senzori de lumina, butoane, buzzere, fire de conectare, plus alte cateva componente (senzori de distanta, senzori de temperatura, accelerometru), mai exact tot ceea ce este necesar pentru a explora bazele a ceea ce se poate face cu un Arduino.

In timpul atelierelor, prin lucrul practic, elevii vor realiza echipamente de comanda si automatizare pentru diferite aparate electrocasnice (clima, lumini, inchidere centralizata), sau vor realiza robotei cu diferite capabilitati, de la mici robotei care pot ocoli obstacolele, la drone comandate de la sol.

Ce este Arduino?

Arduino este una dintre cele mai simplu de utilizat platforme cu microcontroller. Te poti gandi la el ca la un minicalculator, fiind capabil sa culeaga informatii din mediu si sa reactioneze la acestea.

Arduino înseamnă “bun prieten” în limba italiană si reprezintă numele unui sistem electronic cu microprocesor cu memorie proprie. Sistemul «Arduino» reprezintă o combinaţie între electronică şi informatica şi este compus dintr-o placa electronică integrată, cu microprocesor şi memorie proprie, care poate executa diferite comenzi, prin utilizarea unui soft în care Arduino poate fi programat, acesta reprezentând baza roboticii.

“Un robot, daca nu are un soft pe masura lui, este la fel de inteligent ca o piatra”. Placuta Arduino ii ajuta pe utilizatori sa programeze roboti cu un limbaj simplu. La fel, un calculator care nu are sistem de operare este doar o aglomerare de plastic si metal. Devine util doar atunci cand se instaleaza si software. Exact asa este si in cazul robotilor. Avem motoare, roti, senzori si creier (Arduino) si in plus, setul de instructiuni care face ca robotul sa se comporte intr-un anume fel. In zilele noastre, a programa un robot a devenit un lucru simplu.

Daca vrei sa intri in lumea minunata a roboticii, vino la Cercul de Informatica Aplicata – Robotica!

 

Inscrieri:

Cod de securitate:
security code
Va rugam sa introduceti codul de securitate:

Trimite