miercuri, septembrie 27Asociația Centrul Cultural Corbu
previous arrow
next arrow
Slider

Promovarea localitatii prin “Turul Dunarii”

În perioada 1 – 9 septembrie 2014, o echipă de 10 tineri voluntari români vor parcurge fiecare aproximativ 400 km pe bicicletă pentru a investiga diverse trasee de pe malul românesc al Dunării, între Călărași si Tulcea. Aceasta este cea de-a doua ediție a Turului Dunării, un proiect inițiat în 2013 de Cycling Romaniași Asociația ROI.

„Obiectivul nostru este să lucrăm în continuare pentru investigare/marcare de trasee în toate zonele de interes din România. Astfel, sute de mii de turiști care parcurg, pe bicicletă, trasee pe malul Dunării în alte țări, in special Austria si Germania, vor avea acces la informații pentru a vizita și țara noastră. În ceea ce privește Turul Dunării, intenția noastră să devină un eveniment anual, la care să participe cât mai mulți oameni interesați. Vom promova acest tip de ecoturism prin furnizarea de informații verificate și actualizate.”

Centrul Cultural Corbu a sustinut echipa de proiect in explorarea acestei regiuni culturale deosebit de variate și pentru a inventaria obiectivele turistice găsite pe traseu, fie că sunt monumente istorice, zone cu peisaje deosebite, gospodarii ale localnicilor, locuri de cazare, restaurante sau pur și simplu oameni primitori de-ai locului care au mereu istorisiri captivante de împărtășit.