vineri, septembrie 22Asociația Centrul Cultural Corbu
previous arrow
next arrow
Slider

MAKE YOUR CHANGE

Prin interactiunea cu adultii, tinerii isi formeaza capacitate de comunicare, de organizare a activitatii, de anticipare a consecintelor actiunilor lor, de participare la evolutia comunitatii.

Participarea presupune comportamente concrete si se realizeaza prin informare, reflectie, adoptarea unei pozitii fata de o situatie sau fata de o opinie, consultare, cooperare, initierea unor actiuni, participare la decizie. Se evita astfel comportamentele nefundamentate pe idei si atitudini clare.

Concursul de eseuri “Make your change” isi propune sa provoace tinerii la o dezbatere de idei, sa identifice aspectele negative din mediul in care traiesc si sa propuna solutii pentru rezolvarea acestora.

Participarea se face in echipe, constituite la nivelul fiecarei clase, indrumate de un profesor coordonator.

Fiecare echipa va elabora propriul eseu (1-3 pagini), in care vor trata tema stabilita: “Fa o schimbare”. Concluzia eseului trebuie sa raspunda la intrebarile: “Ce ar trebui schimbat? Cu ce? Cu cine? Cum? Cand?”.

Elevii si profesorul coordonator vor primi diplome de participare. Echipa castigatoare va primi un premiu constand intr-un material ce va fi folosit la sala de clasa.

Eseurile vor fi redactate in format electronic sau pe hartie, vor fi trimise la adresa de e-mail concurs@centrulculturalcorbu.ro, incarcate pe pagina web dedicata concursului, sau la Centrul de Tineret Corbu.

Evaluarea se va face de catre o comisie speciala, criteriile de selectie a lucrarii castigatoare fiind originalitatea, claritatea ideilor, modalitatea de expunere.

Perioada concursului

    • 19 – 31 martie – elaborarea si transmiterea eseurilor
    • 01 – 09 aprilie – evaluarea lucrarilor
    • 10 aprilie – festivitatea de premiere

Eseuri

Deschiderea cartii
Fa o schimbare
In viata de zi cu zi
Lumea fara bariere
Make a change
Make your change
Schimbarea vine de la noi
Self-respect in human relations
Un loc mai bun pentru toti