Beyond21
Concentric
Educatie pentru viata
Step Up Generation
Go Smart
Lupta pentru tine
previous arrow
next arrow

Luptă pentru tine!

Centrul Cultural Corbu derulează în perioada iunie – august 2017 proiectul educativ pentru tineret “Luptă pentru tine!”.

Proiectul se adreseaza tinerilor cu vârsta cuprinsă între 12 şi 18 ani, din comuna Corbu. Participă peste 80 de persoane, atât tineri cu ambiţii mari în carieră şi rezultate şcolare bune, cât şi elevi de nivel mediu, care trebuie aduşi la un grad mai înalt de educaţie. De asemenea, copiii aflaţi în situaţii de risc (abandon şcolar, consum de droguri sau alcool, tineri fără ocupaţie, etc) vor participa în acest proiect.

În timpul cursurilor, tinerii vor scrie eseuri, vor realiza lucrări plastice, articole sau alte materiale care să scoată în evidenţă cunoştinţele dobândite. De asemenea, vor avea loc deplasări tematice, atât în zone de risc, cât şi în medii elitiste, pentru conştientizarea ambelor aspecte ale societăţii. Scopul proiectului se realizează prin metode nonformale, prin organizarea unor activităţi antrenante, pe placul tinerilor şi cu impact pozitiv în rândul acestora, cu participarea unor ONG-uri şi instituţii cu competenţe în domeniile vizate.

Obiectivul general al proiectului urmăreşte reducerea abandonului şcolar şi încurajarea excelenţei în educaţie, prin conştientizarea riscurilor şi oporunităţilor, în rândul elevilor.

De asemenea, sunt vizate creşterea gradului de educaţie în rândul elevilor, conştientizarea elevilor asupra riscurilor specifice adolescenţei, încurajarea elevilor în adoptarea unei conduite propice sănătăţii şi sportului, creşterea gradului de responsabilitate în ceea ce priveşte pregătirea pentru carieră.

În data de 13 iunie 2017 a avut loc festivitatea de deschidere a proiectului “Luptă pentru tine!”.

În cadrul întâlnirii cu tinerii, au fost prezentate activităţile proiectului, care vizează:

  • Importanţa educaţiei în viaţa adolescenţilor
  • Beneficiile sportului pentru sănătate
  • Sănătatea şi practicile pentru menţinerea sănătăţii
  • Orientarea în carieră
  • Siguranţa în mediul online şi offline
  • Prevenirea şi combaterea dependenţei de jocurile online
  • Prevenirea unor situaţii de risc privind abuzul şi traficul de persoane

Proiectul “Luptă pentru tine!” este derulat cu sprijinul companiei OMV Petrom.