Beyond21
Concentric
Educatie pentru viata
Step Up Generation
Go Smart
Lupta pentru tine
previous arrow
next arrow

Initiere in operarea PC

Cursul de Initiere in Operarea Calculatoarelor isi propune sa va pregateasca cu succes pentru folosirea eficienta a calculatorului in activitatea zilnica, sa va sporeasca cunostintele si abilitatile de operare.
Cursul este gratuit, se adreseaza elevilor din clasele V-VIII, din comuna Corbu. Pentru celelalte categorii de varsta urmeaza sa se faca inscrieri.

Plecand de la cunostinte de baza, care privesc componentele calculatorului, metode simple de diagnosticare si depanare, utilizarea sistemului de operare Windows 7, cursul va ajuta sa dobanditi competentele de a (tehno)redacta un document (Microsoft Word 2010), de a realiza calcule complexe (Microsoft Excel 2010), de a crea si gestiona o baza de date (Microsoft Access 2010), de a face prezentari (Microsoft Power Point 2010), de a naviga pe internet si de a comunica prin intermediul postei electronice (e-mail, Messenger, Skype), sau de a va familiariza cu continutul si realizarea unei pagini web, precum si alte metode moderne de comunicare.

Cursul este structurat in 12 module si imbina armonios teoria cu practica. Notiunile teoretice sunt exemplificate, ceea ce va face invatarea foarte usoara. De ajutor sunt si numeroasele ilustratii, imagini si print screen-uri. Fiecare sedinta include un modul de folosire a calculatorului intr-un mod distractiv, astfel ca puteti invata multe lucruri utile, intr-un mod placut.

Se constituie grupe de cate 16 cursanti. Programul se stabileste pentru fiecare grupa in parte, in functie de orarul scolar si de timpul disponibil al cursantilor. Durata unei sedinte este de 60 minute – de 3 ori pe saptamana, sau 90 minute – de doua ori pe saptamana, astfel ca intreg cursul sa nu depaseasca o luna. Cursul incepe imediat ce se formeaza o grupa completa.
Inscrierile se fac la Secretariatul scolii, sau pe Facebook la sectiunea INSCRIERI.
Cursantii vor veni cu un caiet (sau coli) si pix pentru notite, restul materialelor fiind puse la dispozitie de organizatori.

Dupa inscriere, pentru participarea la curs va fi necesar acordul parintilor. Elevii vor primi un formular pe care il vor aduce completat si semnat de unul dintre parinti/tutore, participarea fiind permisa doar in baza acestui acord.

Se va tine evidenta prezentei la curs. La absente acumulate de 3 ore, cursantul este inregistrat ca respins si nu mai poate absolvi cursul, din cauza neprezentarii.

La finalul cursului, cursantii vor fi testati teoretic si practic. Nota finala se compune din:
– Examen teoretic tip grila
– Examen practic – software si hardware
– Prezenta la curs

Rezultatele examenului se scriu pe un CD, care va fi pastrat de organizatori pana la finalizarea cursului de catre toate grupele. Primii 3 cursanti clasati, in ordinea mediilor, vor fi premiati. Toti participantii la curs vor primi un mic cadou, la sfarsitul cursului, impreuna cu Certificatul de Absolvire, atestat de organizatori – Scoala, Centrul Cultural si Primaria Corbu.