Beyond21
Concentric
Educatie pentru viata
Step Up Generation
Go Smart
Lupta pentru tine
previous arrow
next arrow

Human skills for human life

În perioada decembrie 2017 – iunie 2018, Centrul Cultural Corbu participă ca partener în proiectul “Human skills for human life”, derulat de Asociaţia Creative+ Constanţa, prin Serviciul European de Voluntariat (SEV), în programul Erasmus+ finanţat de Uniunea Europeană.

Proiectul se deruleaza în 3 localităţi – Constanţa, Agigea şi Corbu. Vor participa 4 voluntari din Spania şi Georgia, alături de voluntari din România, în scopul incluziunii sociale a copiilor şi tinerilor, prin învăţare experienţială şimulticulturală, pentru combaterea discriminării şi a creşterii implicării pozitive în comunitate.

În cadrul proiectului se vor desfăşura ateliere de exprimare emoțională, activităţi nonformale cu copiii din şcoala publica gimnazială, 11-15 ani, pe teme de dezvoltare personală, prin metode non formale.

Efectele vizate sunt creşterea incluziunii sociale şi combaterea discriminării în grupurile vulnerabile în sensul creşterii implicării pozitive a tinerilor în comunitate şi inspirarea creerii de proiecte care să reducă problemele de discriminare şi violenţă.

De asemenea, prin dobândirea abilităţilor de viaţă şi gestionarea emoţiilor, tinerii voluntari vor fi mai pregătiţi pentru a accesa mai uşor ofertele de muncă, sau porni proiecte de antreprenoriat.