miercuri, septembrie 27Asociația Centrul Cultural Corbu
previous arrow
next arrow
Slider

CREDINŢA, LUMINA SUFLETELOR NOASTRE

ORGANIZATOR, Şcoala Gheorghe Lazăr”, Corbu, Constanţa

Coordonator,

Prof. Dr. Daniela VARVARA


 

CREDINŢA, LUMINA SUFLETELOR NOASTRE este un proiect educativ aflat la a V-a ediţie (prima ediţie a fost demarată la nivel judeţean, în 2007, iar ultima, derulată în 2011, regională, fiind inclusă în CAERI, la poziţia 287, şi reunind în concurs peste 230 de elevi din 16 judeţe. Principala activitate o constituie concursul de creaţie, în limba română, adresat elevilor de gimnaziu şi de liceu din ţară, indiferent de profil, de la şcoli de stat şi particulare, dar cuprinde si un seminar, sesiune de comunicări şi proiecte civice, expoziţie itinerantă de pictură de inspiraţie religioasă.

 

Adevărul, frumosul moral, echitatea, dragostea, cumpătarea, bunătatea sunt valori pe care orice părinte sau dascăl şi le-ar dori modelate în copiii lor. Acest proiect vine în întâmpinarea necesităţii ca şcoala să-şi formeze elevii în spiritul valorilor autentice şi tradiţionale, a toleranţei şi a respectului dintre religii şi confesiuni religioase, în contextul în care, pe de o parte, idealul educaţional al şcolii româneşti constă în formarea şi dezvoltarea personalităţii autonome şi creative, iar pe de alta, tinerii şi societatea umană în general, se îndepărtează de spiritualitatea creştină şi de moralitate.

 

GRUP ŢINTĂ: elevi de gimnaziu si de liceu din ţară (indiferent de profil), cadre didactice, oameni de cultură

SCOPUL PROIECTULUI:

Educarea elevilor în spiritul valorilor moral-religioase, a valorilor celor mai înalte ale spiritualităţii umane şi ale democraţiei.

Durata proiectului: 8 luni (februarie- septembrie 2016)

 

CALENDARUL  ACTIVITĂŢILOR

 Februarie- martie 2016-Mediatizarea proiectului

30 martie 2016- Seminar de deschidere. Dezbatere cu tema “Religie. Dragoste. Respect. Implicare” (resp. Coord., Varvara D. şi CPPE, Ciocănel C.)

Concurs de creaţie literară şi plastică

  • înscrierea elevilor în concurs: până la 08. 05.2016
  • jurizarea lucrărilor: 13.05- 31.05. 2016; afişarea rezultatelor: 06.2016
  • premierea câştigătorilor (în cazul obţinerii de fonduri)

(Săptămâna „Scoala altfel”) aprilie 2016 Sesiunea de comunicări cu tema “Iubitori de Dumnezeu şi de oameni. Modele civice”, organizată în parteneriat cu CCD Constanţa (Responsabili. CPPE, Ciocănel C., prof. metodist CCD, Dorobeti T.)

Mai- septembrie 2016 Expoziţie itinerantă de pictură cu tema „La umbra aripilor Tale…”

Iunie-septembrie 2016> Acţiuni de diseminare:

  • a) realizarea unui material informativ cu rezultatele proiectului şi a unei baze de date (institutia organizatoare)
  • b)organizarea unor actiuni de diseminare la nivelul instituţiilor participante
  • c)realizarea/ editarea revistei proiectului (cu ISSN), (în cazul obţinerii de fonduri necesare)

CONCURSUL DE CREAŢIE

se desfăşoară pe următoarele secţiuni: poeziegimnaziu, liceu; proză – gimnaziu, liceu, haiku gimnaziu, liceu. pictură-gimnaziu,liceu, Textele vor fi de inspiraţie moral-religioasă (teme, motive sau idei poetice). Elevii vor redacta lucrările (2-3 poezii sau/ şi o proză scurtă – 1-4 pagini) – creaţii proprii, respectând următoarele condiţii: Redactare: Times New Roman -12; cu diacritice, spaţiere:1,5 rânduri; margini 2 cm. În colţul din stânga, sus, documentul va avea menţionate numele elevului, al profesorului îndrumător, clasa si şcoala de provenienţă, localitatea şi judeţul, adresa electronică a profesorului şi a şcolii (TNR, 10 Bold). Documentul word va purta numele concurentului şi secţiunea (exemplu: Popescu Ion- poezie, liceu).

Lucrările vor fi trimise până la 08 mai 2016, prin poşta electronică (format WORD) la adresa: concurs_credinta_lumina_2016@yahoo.com. Un concurent se poate înscrie la mai multe secţiuni, dar va trimite documente separate. Nu se percepe taxă.

În cadrul sesiunii de comunicări, de la CCD, vor fi două secţiuni: proiect civic (pentru elevi Proiectul civic va fi conceput în Power Point, 8-12 slide-uri şi va avea ca autor echipaje constituite din 2- 4 elevi.) şi sesiune de comunicări destinată cadrelor didactice, ambele cu tema Iubitori de Dumnezeu şi de oameni. Modele civice.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să vă adresaţi coordonatorului, în scris, prin email, la adresa danivarvara@yahoo.com