Va propunem un nou concurs de fotografie pentru copii si tineri, cu tema „Cel mai bun prieten”.
Trimite o fotografie sugestiva, cu tine si cel mai bun prieten al tau, din care sa reiasa prietenia voastra, pasiunile comune, timpul petrecut impreuna, sau orice considerati ca va reprezinta.
Concursul se desfasoara in perioada 8-21 octombrie 2015, desemnarea castigatorilor avand loc in data de 22 octombrie.
Primele trei locuri vor fi premiate cu o vizita la Palatul Peles, in data de 23 octombrie.
Pot participa copiii si tinerii cu varsta intre 14 si 24 ani, cu domiciliul in comuna Corbu.
Pentru participarea la concurs, va puteti inscrie in formularul de mai jos, completand datele personale si incarcand fotografia cu care participati in concurs. Este admisa o singura fotografie pentru fiecare participant.
Va dorim mult succes si creativitate!
Eroare: Nu am găsit formularul de contact.
Castelul Peleş este un castel din Sinaia, România, construit între 1873 şi 1914. Este considerat unul dintre cele mai frumoase din România şi din Europa. Resedinta de vara a regilor Romaniei, a fost construit la dorinţa regelui Carol I al României, dupa planurile arhitecţilor Johannes Schultz şi Karel Liman, şi a fost decorat de decoratori din Hamburg, Mainz si Viena.
Castelul Peleş poate fi considerat cel mai important edificiu de tip istoric din România, având caracter de unicat şi este, prin valoarea sa istorică şi artistică, unul din cele mai importante monumente de acest fel din Europa celei de a doua jumatati al secolului al XIX-lea.
Chiar dupa inaugurarea sa din 1883, Peleşul va mai suferi modificări, extinzandu-se mereu. La forma actuală se ajunge abia în 1914 (anul morţii regelui Carol I). Castelul are 160 de camere şi mai multe intrări şi scări interioare. Turnul central măsoară nu mai putin de 66 de metri înalţime. Pe lângă Peleşul propriu-zis, în zonă au mai fost înălţate încă două construcţii mai mici, Pelişorul şi Foişorul.
Prima impresie pe care o ai in momentul in care patrunzi intr-o astfel de constructie este aceea care te face sa te crezi foarte mic datorita maretiei ornamentale. Cladirea este atat de impunatoare incat ti se pare ca visezi.
Taramul pe care este construit acest maret castel este parca rupt din Rai, iar cladirea apare pura si rafinata ca o printesa intr-un lan de flori. Dar in momentul in care intrii inauntru imaginea se schimba radical . Culoarea lemnului invechit te intristeaza dar tot in acelasi timp te duce intr-o lume antica, ce iti permite sa regasesti farmecul timpurilor stravechi, farmecul culturii, al rafinamentului.