duminică, martie 26Asociația Centrul Cultural Corbu
previous arrow
next arrow
Slider

Cariera – calatorie catre viitor

Proiectul “Lupta pentru tine!” a continuat cu activitatea “Cariera – calatorie catre viitor”.

Ca sa nu intrebam “Ce vrei sa te faci cand vei fi mare?”, am organizat o vizita la mai multe locuri de munca, pentru a vedea ce inseamna o meserie facuta cu pasiune, pentru a afla ce trebuie sa faci sa ajungi sus, direct de la oameni care s-au remarcat in domeniul lor de activitate.
Orice meserie are frumusetea si importanta ei, insa am ales cateva locuri de care suntem apropiati, prin activitati comune, sprijin reciproc, incercari si reusite profesionale: Aerodromul Tuzla, Centrul de Tineret Tuzla, Radio Constanta si Centrul Regional de Meteorologie Dobrogea.

In toate aceste locuri am descoperit pasiunea, daruirea si profesionalismul celor care ne-au intampinat cu multa caldura.
Le multumim tuturor pentru lectiile oferite, in mod special doamnelor Maria Damian, Anca Petre si Dana Lebed.

Proiectul “Lupta pentru tine!” este un proiect educativ pentru tineret, sustinut de Compania OMV Petrom.


La Regional Air Services Tuzla, grupului de tineri de la Centrul Cultural Corbu i s-au prezentat Scoala de Supravietuire pe Mare “Constantin Stefanescu” din cadrul Aeroportului International Tuzla, un exercitiu de stingere a incendiilor, aeronavele si specificul activitatilor de pregatire in domeniul aeronautic.

Aici au aflat tinerii nostri ca numele Constantin Stefanescu este numele comandantului care a efectuat pentru prima operatiune de salvare pe mare cu un elicopter, in anul 1963, cand a salvat 22 de membri ai echipajului unui vas turcesc, naufragiat in conditii de furtuna naprasnica, la cativa kilometri de satul Vadu.

In onoarea pilotului, pe Monumentul Eroilor din Corbu, se afla o placa comemorativa, dedicata acestui erou al aerului, iar la inaugurarea Monumentului, au survolat doua aeronave de la Aeroportul Tuzla, una fiind pilotata de fiul eroului Stefanescu, in prezent pilot de linie la Tarom.


Centrul de Tineret Tuzla este partenerul cu care colaboram in diverse actiuni si schimburi de experienta.

Ca si la noi, activitatile pentru copii si tineri se desfasoara intens, de multe ori fiind la concurenta, bineinteles, in sensul constructiv. Grupul nostru a fost rapid integrat in activitatile ce se desfasurau acolo, participand astfel la scurte lectii de teatru.


Meseria de jurnalist este una foarte frumoasa si cautata, astfel ca am decis sa facem o vizita intr-o institutie de presa.

Radio Constanta a fost alaturi de Centrul Cultural Corbu inca de la inceput, a realizat chiar o emisiune completa despre modelul nostru de implicare, iar de atunci, a relatat frecvent despre proiectele si evenimentele noastre, fiindu-ne mereu alaturi.

Redactia, cabinele de productie, studioul de emisie, au fost cateva puncte care i-au surprins placut pe copii.


Ce are Centrul Cultural Corbu in comun cu Centrul Regional de Meteorologie Dobrogea din Constanta? Fiecare lucreaza pentru viitor. Masuratori in prezent si masuri pentru viitor. Ei doar pot prognoza vremea, iar noi putem schimba vremurile.

Doamna Anca Petre, fost profesor de fizica la scolile din Corbu, acum fizician in cadrul Centrului de Meteorologie, ne-a introdus putin in tainele masuratorilor si alcatuirii prognozelor meteo. Ne-a prezentat hartile meteorologice din 2015, cand in Corbu s-au produs caderile de precipitatii de 175l/mp, fenomen foarte rar intalnit.

Atunci, pe vreme rea, ne-au vizitat comuna pentru a culege date despre precipitatii, acum, pe vreme buna, le-am intors vizita,cu promisiunea sa le dam, pe viitor, buni specialisti care sa le completeze echipa.