Beyond21
Concentric
Educatie pentru viata
Step Up Generation
Go Smart
Lupta pentru tine
previous arrow
next arrow

Călător prin România

Călătoria noastră prin România ne-a dus la Amara, orașul Trofeului Tinereții, singura stațiune din județul Ialomița. 

În drumul nostru, ne-am oprit la Muzeul Național al Agriculturii din Slobozia, unde am revăzut traiul străbunicilor și bunicilor noștri, ocupațiile de bază din obștea sătească de odinioară. Așa am retrăit valorile de secole ale poporului nostru: simplitatea, munca, iubirea. Așa am și fost primiți de gazdele noastre, cu simplitate și iubire, ca acasă.

Ca să mai potolim arșița, ne-am oprit intr-un complex turistic din Amara, întâmpinați, de asemenea, de oameni faini. Am profitat de ocazie pentru a ne întâlni cu prietenii de la DJST Ialomița, pentru că, oriunde mergem, învățăm ceva nou, cunoaștem oameni noi, avem experiențe noi.

Călătoria aceasta ne-a învățat că toată România e frumoasă, că istoria ei este extraordinară, dar cei mai frumoși sunt oamenii. Cei care, chiar dacă nu scriu istorie, au grijă să o apere, și chiar dacă locuiesc într-un oraș mic, au grijă să trăiască frumos.

Călător prin România este o activitate în cadrul proiectului BEYOND21, derulat de Asociația Centrul Cultural Corbu, cu sprijinul companiei OMV Petrom.