Beyond21
Concentric
Educatie pentru viata
Step Up Generation
Go Smart
Lupta pentru tine
previous arrow
next arrow

Ziua veteranilor din teatrele de operații

Voluntarii Centrului Cultural Corbu au fost prezenți, timp de o oră, la Monumentul Eroilor din Corbu, pentru omagierea veteranilor din teatrele de operații.
Ne-au fost alături militari de la Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană și elevi de la Școala Gimnazială “Vasile Alecsandri” Corbu.
 
Un eveniment în care s-a auzit doar Imnul Eroilor, în onoarea eroului național Slt (pm) Adrian Postelnicu și al celorlalți 29 de eroi căzuți în teatrele de operații din Afganistan, Irak şi Bosnia și Herţegovina. Ziua de 11 noiembrie are şi o altă semnificaţie, fiind ziua în care, în anul 2003, am pierdut primul militar în Teatrul de Operaţii din Afganistan.
 
Membru al Grupului naval de forțe pentru operații speciale, Adrian Postelnicu a căzut la datorie în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat, pe timpul executării unei misiuni de luptă în Estul Afganistanului, în data de 22 Septembrie 2013.
Sublocotenentul post-mortem Adrian Postelnicu a fost decorat cu Emblema de Onoare a Forțelor Navale. A fost decorat cu Ordinul National „Steaua României” în grad de Cavaler, cu însemn de război, pentru militari. A devenit cetățean de onoare al comunei Corbu. Din anul 2020, o stradă din Corbu îi poartă numele.