Ansamblul de dansuri populare

Cursul se adreseaza copiilor care doresc sa invete dansurile populare romanesti.

Inscrierile se fac pana la 14 octombrie 2016. Atentie! Locurile sunt limitate!

In primavara anului 2016, Ansamblul a obtinut premiul III la concursul „Diversitas” Navodari, unde au mai participat 21 de alte formatii folclorice ale elevilor.

Cursurile vor avea loc sambata, intre orele 13,30 – 1530, la Centrul de Tineret Corbu, toate materialele necesare fiind puse la dispozitie in mod gratuit.

Cursul de dansuri populare se desfasoara in stransa legatura cu scolile din comuna, tinand cont de situatia scolara a elevilor, prioritatile fiecaruia in pregatirea scolara si extrascolara, dar si cu dorintele parintilor legate de educatia copilului.

Participantii vor beneficia gratuit de:
– Profesor specializat
– Costume populare
– Deplasari la concursuri si spectacole
– Excursii si tabere tematice
– Vizite la muzee
– Materiale etnografice

Jocurile populare romanesti, prin frumusetea costumelor si a melodiei, prin supletea si expresivitatea miscarilor, prin voiciunea pe care o imprima copiilor contribuie in mare masura la realizarea educatiei estetice. In cadrul cursului de dans popular, copiii vor putea să afle care sunt strigaturile si jocul de secole din diferite zone ale Romaniei.
Dupa ce copilul isi coordoneze miscarile in ritmul unui joc cu cant organizat, se poate trece la o forma putin mai pretentioasa si anume la aceea a dansului popular. Dansul va fi alcatuit din figuri simple, pasi obisnuiti, executati intr-un tempo moderat pentru o acomodare cat mai fireasca a miscarii executate in ritmul cantecului.

Obiectivele urmarite in cadrul cursului de dans popular sunt: introducerea in lumea dansului popular si descoperirea dansului popular din diferite zone ale tarii, coordonarea miscarilor in ritmul unui joc cu cant organizat, dezvoltarea orientarii in spatiu si coordonarea segmentelor corpului in miscare si nu in ultimul rand, dobandirea rezistentei fizice si respiratorii.


Inscrieri

Cod de securitate:
security code
Va rugam sa introduceti codul de securitate:

Trimite
Translate »